Mis on tseremoniaalne kakao?
Tseremonaalne kakao on olnud Maiade traditsioonides ja rituaalides tähtsal kohal.
Kesk-Ameerikas kasutatakse pärimuskakaod tule tseremooniatel kõrgemate jõududega kommunikeerimiseks ja ohverduste andmiseks.
DaliLeo kakao toidab keha ja aju, on antioksüdandite rikas ja sisaldab rohkelt mineraale.
Kakao mõjutab positiivselt meie ajukeemiat, vabastades endorfiine, anandamiidi, serotoniini, teobromiini ja dopamiini- ehk siis kõiki aineid, mida meie aju toodab “õnneseisundis”.
Kakao on loodusliku magneesiumi ja raua allikas.
On tuntud kõrge antioksüdantide taseme poolest ja sisaldab rohkesti häid rasvu, annab jõudu, suurendab fookust ja loomingulisust.
Kerguse ja mängulisusega toetab tseremoniaalne kakao meid avarduma suuremasse rõõmu ja heaolusse. Toetades meie keha nii füüsiliselt ja spirituaalselt.
Kakao valmistamise viisid
-
• ◊ • Blendri või saumiksriga
See viis sobib, kui vajad kiiremat meetodit ja soovid vahusemat ja õhulisemat kakaod.
Valmistamine: Kuumuta vesi või taimne piim, lisa vürtsid ja maitseained, näiteks: kardemon, mucuna, vanilje, kaneel, tšilli jm.
Lisa maitseainetega maitsestatud kuum vedelik blendrisse või saumikserda, lisades lõpus viimase asjana juurde tseremoniaalnse kakao hakke, näiteks 30 gr tassi kohta.
Tseremoniaalset kakaod ei keedeta. Soovitatav vee või taimse piima temperatuur enne kakao lisamist on 70°C.
Doseerimisest:
Igapäevane kogus meditatsiooniks 15-25 gr
Tugev kogus tseremooniaks 35-45 gr
Lastele piisav 10 gr -
• ◊ • Elaval tulel ja potis
See viis sobib, kui soovid lisada elementide jõudu ja luua suuremat kogust kakaod.
Valmistamine: Kuumuta potis vesi või taimne piim, lisa vürtsid ja maitseained.
Lisa kuumale (ca 70°C) vedelikule viimase asjana juurde tseremoniaalnse kakao hakke vastavalt inimeste kogusele. Arvuta inimeste kogus soovitusliku grammiga, näiteks 5 x 30 grammi kakaod tassi kohta.
Doseerimisest:
Igapäevane kogus meditatsiooniks 15-25 gr
Tugev kogus tseremooniaks 35-45 gr
Lastele piisav 10 gr