• Blendri või saumiksri meetod

    See viis sobib, kui vajad kiiremat meetodit ja soovid vahusemat ja õhulisemat kakaod.

    Valmistamine: Kuumuta vesi või taimne piim, lisa vürtsid ja maitseained, näiteks: kardemon, mucuna, vanilje, kaneel, tšilli jm.

    Lisa maitseainetega maitsestatud kuum vedelik blendrisse või saumikserda, lisades lõpus viimase asjana juurde tseremoniaalnse kakao hakke, näiteks 30 gr tassi kohta.
    Tseremoniaalset kakaod ei keedeta. Soovitatav vee või taimse piima temperatuur enne kakao lisamist on 70°C.

    Doseerimisest:
    Igapäevane kogus meditatsiooniks 15-25 gr
    Tugev kogus tseremooniaks 35-45 gr
    Lastele piisav 10 gr

  • Elaval tulel ja potis meetod

    See viis sobib, kui soovid lisada elementide jõudu ja luua suuremat kogust kakaod.

    Valmistamine: Kuumuta potis vesi või taimne piim, lisa vürtsid ja maitseained.

    Lisa kuumale (ca 70°C) vedelikule viimase asjana juurde tseremoniaalnse kakao hakke vastavalt inimeste kogusele. Arvuta inimeste kogus soovitusliku grammiga, näiteks 5 x 30 grammi kakaod tassi kohta.

    Doseerimisest:
    Igapäevane kogus meditatsiooniks 15-25 gr
    Tugev kogus tseremooniaks 35-45 gr
    Lastele piisav 10 gr

  • Kakao hake pudru peal ja smuutides

    Lisa 1-2 supilusikat tseremoniaalse kakao haket enda lemmik hommikupudru peale ja magusta meega.
    Šokolaadine puder maitseb imeliselt ja annab lisajõudu terveks päevaks.

    Lisa 1-2 supilusikat tseremoniaalse kakao haket enda lemmik smuutile, et anda juurde šokolaadisust ja muuta enda smuuti supertoiduks.

  • Šokolaadikommide retsept

    • Kakao sortidest selleks parimad RITUAL või RAW.
    • Magustamiseks kasuta kookospalmi suhkrut või proovi teha meest aken kakao sisse ja kata seejärel vedela šokolaadiga kinni.
    • Vürtsidest proovi näiteks vaniljet ja kardemoni - ole enda lemmik maitseainetega mänguline!

      Valmistamine:
      Haki kakao peeneks ning sulata vesivannil potis. Võid ka lisada 1 tl kookosõli 100g kohta. Lisa sulanud kakaole kookospalmi suhkur ja meelepärased vürtsid.
      Kui mass on ühtlaselt sulanud vala vormidesse. Tahenemiseks aseta külmkappi. Võta šokolaadikommid vormist välja, serveeri ja naudi koos sõpradega.
      Hea on hoiustada tseremoniaalseid kakaokomme suletud karbis külmkapis.

      Maksimum soovitatud päevane kogus 60 gr täiskasvanutel!
      Lastel 10-20 gr

Video